Sebateam in English Sebateamin kotisivut Suomeksi  
NaviLeft Tuoreimmat uutisemme Sebastian Lindholm Emil Lindholm Axel Lindholm Kilpailukalustomme Parhaimmat rallikuvamme TV-tuotantoamme Elämykselliset asiakastilaisuutemme Kumppaneitamme Ota yhteyttä ja kannusta meitä NaviRight
TableTop
 
Tuoreimmat uutisemme
 
Highslide JS
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
27.1.2018 - Emil Lindholm debytoi komeasti kakkoseksi Rovaniemellä

Uransa ensimmäiseen nelivetoautolla ajettavaan ralliinsa osallistunut Emil Lindholm, 21, nousi yhdessä Mikael Korhosen kanssa ralli SM-kauden avauksessa Rovaniemellä upeasti toiseksi. GRX-tiimin Skodaa ajanut Lindholm malttoi ajaa kaksi pitkää kilpailupäivää omaa ajoaan, joka rallin maalissa palkittiin komealla kakkossijalla.


Ennakkosuunnitelmissaan viidettä sijaa tavoitellut Lindholm oli tietysti tyytyväinen, kun tavoite ylittyi reilusti.

- Tässä rallissa oma ajoni -taktiikka toimiin jos jossain. Jatkoi tänään periaatteessa siitä, mihin perjantaina jäätiin. Kun autoon tuli yhä enemmän luottoa niin erikoiskoeajat paranivat itsestään. Enää ei ihan jokaiseen täysmiinus -paikkaan tarvinnut nostaa jalkaa kokonaan kaasulta, Lindholm hymyili rallin maalissa.

Lindholm ja Korhonen kellottivat lauantain erikoiskokeilla myös kaksi pohja-aikaa. Nuoren rallikuljettajan uran ensimmäinen SM-tason pohja-aika syntyi rallin ainoalla uudella erikoiskokeella Untamovaarassa ja toinen Mäntyvaaran yleisö-erikoiskokeella.

- Etenkin Untamovaaran pohja-aika tuli meille yllätyksenä. Omasta mielestämme emme yrittäneet ajaa sen kovempaa kuin muuallakaan. Molemmat pohjat syntyivät edelleen omalla ajolla.

- Viimeisen pätkän maalissa fiilis oli todella hyvä. Ensimmäinen ajatus oli, että "koska tätä saa lisää?". Tuloksellisesti tuosta ei voi parantaa kuin yhdellä pykälällä, mutta omassa ajossani on yhä paljon kehitettävää. Seuraavaksi Mikkeliin, jossa uusi yritys. Myös kauden toisessa SM-rallissa tavoite on ajaa omaa parasta. Olisin tyytyväinen, jos pystyisin nostamaan vauhtiani hieman lisää, mutta tässä vaiheessa uraa ja kautta tärkeintä on edelleen päästä rallin maaliin, Lindholm muistutti.

Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Mikkelissä. SM Vaakuna-rallia ajetaan 16.-17. helmikuuta. Ralli SM-sarjaan kuuluu kaikkiaan seitsemän osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Turkuun.

Lopputulokset SM Arctic Lapland ralli 2018, Rovaniemi:
1. Eerik Pietarinen - Juhana Raitanen Skoda Fabia R5 2:08:49,3
2. Emil Lindholm - Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 + 2:25,4
3. Takamoto Katsuta (J) - Marko Salminen Ford Fiesta R5 + 2:36,2
4. Jukka Ketomäki - Jarkko Alanen Skoda Fabia R5 + 2:41,9
5. Marko Mänty - Joni Mäkelä Skoda Fabia R5 + 3:09,3

Klikkaa ja katso kuvia kisasta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS16.12.2017 - Emil Lindholm Skoda R5:lla rallikauteen 2018


Rallin SM3-luokassa viime kaudella SM-hopeaa ajanut ja Suomen MM-rallin Tulevaisuuden tähti 2017 –kilpailun voittanut Emil Lindholm, 21, vaihtaa luokkaa ja ottaa samalla merkittävän askeleen ralliuralla eteenpäin. Lindholm nähdään alkavalla kaudella Marcus Grönholmin GRX-tallin nelivetoisen Skoda Fabia R5:n ratissa, kartanlukijanaan Mikael Korhonen, 32.


Marcus Grönholm kertoo, että Lindholmin ja GRX-tallin yhteisen projektin nimi on GRX Try Out 2018. Tiimin huoltoinfrastruktuurista vastaa Printsport ja Lindholmin päämekaanikkona toimii Markus Paananen, jota avustavat Markus Jalas ja Sami Raatikainen.

- (Emil) Lindholm vuokraa kalustomme meiltä. Hänellä on ollut nousujohteinen ralliura, joten haluamme samalla katsastaa Emilin kyvyt tulevaisuutta ajatellen. Kutsumme projektia kiekkotermein Try Outiksi, Grönholm selventää projektin taustoja.

Lindholmin ja Korhosen alustavaan kilpailuohjelmaan kuuluu ralli SM-sarja ja Jyväskylässä ajettava rallin Suomen MM-osakilpailu Neste Ralli.

- Tämä on upea mahdollisuus. Kiitos Marcukselle (Grönholm) ja kaikille yhteistyökumppaneilleni. Syksy oli hektinen kaikin puolin, mutta kaikista vaihtoehdoistani tämä oli ehdoton ykkönen. Ralli SM-sarjan ohella ajamme Skodalla myös heinäkuun lopulla Jyväskylässä. Toivotaan, että kauden edetessä voisimme lisätä kalenteriimme yksittäisiä kilpailuja lisää.

Lindholm tietää, että siirtyminen etuvetoisesta ralliautosta nelivetoiseen vaatii oman aikansa. Myös nuotituksen kanssa pitää tehdä lisää töitä ja tämä työ käynnistyi välittömästi viime kauden jälkeen.

- Aloitimme Mikaelin kanssa heti syksyllä tekemään nuotituksen eteen töitä. Nopealla autolla ajaminen tuo omat haasteensa. Vauhtia on selvästi enemmän, joten nuottien toimivuus korostuu. Enää ei voi mennä ihan jokaiseen paikkaan kaasu pohjassa ja yhtä rohkeasti kuin etuvetoisella R2-autolla.

Lindholm tutustui Skodaan ensi kertaa perjantaina Keski-Suomessa Hirvimäessä, jossa tiimi ajoi kauden ensimmäisen testin.

- Hieno auto kaikin puolin ja upea ajaa. Ajoimme noin sata kilometriä ja mielestäni pääsin nopeasti auton kanssa sinuiksi. Kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa tarkoitus on kerätä kokemusta ja hakea autoon tuntumaa. Henkilökohtainen tavoitteeni on ajaa talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa kärkikolmikossa.

Emil Lindholmin alustava kilpailuohjelma 2018:
- 25.-27.1. SM Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
- 16.-17.2. SM Vaakuna Ralli, Mikkeli
- 3.3. SM Itäralli, Joensuu
- 18.-19.5. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
- 15.-16.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
- 26.-29.7. Suomen MM-osakilpailu Neste Ralli, Jyväskylä
- 31.8.-1.9. Enset SM-Ralli, Sastamala-Huittinen
- 28.-29.9. SM Ralli Turku, Turku

Klikkaa ja katso kuvia Petäjäveden Hirvimäen testierikoiskokeelta
Kuvat: Jani Kekoni / Mediaguru.fi

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
     
 
Sebateamin kotisivut on toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi