Sebateam in English Sebateamin kotisivut Suomeksi  
NaviLeft Tuoreimmat uutisemme Sebastian Lindholm Emil Lindholm Axel Lindholm Kilpailukalustomme Parhaimmat rallikuvamme TV-tuotantoamme Elämykselliset asiakastilaisuutemme Kumppaneitamme Ota yhteyttä ja kannusta meitä NaviRight
TableTop
 
Tuoreimmat uutisemme
 
30.7.2017 - Lindholm katsoo tulevaisuuteen positiivisen Neste Ralli -debyytin jälkeen

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
Rallin Tulevaisuuden Tähti Emil Lindholm osoitti Suomen MM-rallissa vahvaa kilpailukykyä. Nuori lahjakkuus toivoo pääsevänsä seuraamaan lajinsa huippujen jalanjäljissä tulevina vuosina.

Lindholmin todennäköinen kakkossija JWRC-luokassa vaihtui harmillisesti keskeytykseen Neste Rallin päätöspäivänä kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. 21-vuotiaan kuljettajalupauksen vauhdikas pyörähdys Oittilassa päätti vahvan esityksen, mutta analyyttinen Lindholm otti tuloksen vastaan jalat maassa.

“Ajoin liian lujaa oikealle kääntyvään mutkaan ja pyörimme neljä kertaa ympäri. Nuotit olivat selkeästi hieman liian optimistisia. Se on sääli koska toinen sijamme oli turvattu.”

Lindholmin esitys kilpailussa oli kuitenkin täynnä positiivisia merkkejä: pärjääminen soraralleissa pätevöityneiden, ja teiden luonteen tuntevien JWRC-huippujen seassa ilman pidempää kokemusta Ford Fiesta R2T -autosta osoitti, että nuorella kuljettajalla on vielä paljon takataskussaan lähitulevaisuudessa.

”Nautin kokemuksesta. On ollut hyvä huomata, että pystyn haastamaan muut näillä vaikeilla teillä.”

“Perjantaina ajoimme joitakin pätkiä todella hyvin, ja ajat olivat ok. Tein yhden pienen virheen joka vaikutti varmuuteeni, mutta lauantai oli parempi. Päijälän ja Ouninpohjan vaikeilla pätkillä tiesin että pystyn häviämään enemmän kuin saavuttamaan, joten olin melko varovainen. Tämä osoittautui hyväksi strategiaksi koska useampikin kilpakumppani joutui niiden kanssa vaikeuksiin. Olen oppinut paljon tänä viikonloppuna.”

Lindholm lunasti täyden osallistumispaketin Neste Ralliin vietyään voiton AKK:n järjestämästä rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailusta. Ralli SM -sarjan menestykseen ja monipuolisiin valintatesteihin perustuvan kilpailu mittaa osallistujiltaan niin fyysistä kuin psyykkistä vahvuutta, sekä lajiteknistä osaamista että PR-/mediataitojakin.

Myös Neste Rallin järjestäjänä tunnettu AKK lanseerasi nuoria lahjakkuuksia kohti rallimaailman huippua luotsaavan kilpailunsa vuona 2014, jolloin sen voitti nykyään M-Sportin tehdastiimissä ajava, Neste Rallin yleiskilpailussa upeasti neljänneksi sijoittunut Teemu Suninen. Vasta toiseen WRC-ralliinsa osallistunut Suninen oli kiinni toisessa sijassa aivan kilpailun loppumetreille. Tulevaisuuden Tähtien vahvaa suomalaisesitystä Neste Rallissa täydensi vuonna 2015 tittelin voittanut Jari Huttunen, joka vei nimiinsä WRC2-luokan voiton ylivoimaiseen tyyliin.

“Tämä todellakin näyttää että kaikki tuo on mahdollista, vaikkakin tiedän että minun täytyy vielä tehdä töitä tiettyjen osa-alueiden kanssa”, Lindholm pohdiskeli mahdollisuuksiaan matkata kohti lajinsa maailmanhuippua.

Monipuolisena kuljettajana tunnettu Lindholm palaa ensi viikonloppuna rata-ajon pariin Saksan GT-mestaruussarjan osakilpailussa Nurburgringillä. Takaisin rallin maailmaan Tulevaisuuden Tähti siirtyy syyskuussa, kun Ralli SM -sarjan finaalikilpailu ajetaan Tampereella.


15.6.2017 - Emil Lindholm on Tulevaisuuden tähti 2017

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpailevien nuorten kuljettajien tavoitteleman Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voitti tänään Vierumäellä toisen polven autourheilija Emil Lindholm, 20. Lindholm sai voitostaan täydellisen ajopaketin Suomen MM-osakilpailuun Neste Ralliin JWRC-luokan Ford Fiesta R2T -autolla. Lindholmin kartanlukijana rallissa toimii kokenut Tomi Tuominen.

Tulevaisuuden tähti -kilpailuun osallistuneen nuoren tuli ajaa luokassa SM3 ja olla iältään syntynyt 1.1.1992 tai sitä myöhemmin eli enintään 25-vuotias tämän vuoden aikana. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsuttiin erilliseen valintatilaisuuteen Vierumäelle.

Kauden aikana annettujen ajonäyttöjen ohella lisäksi Vierumäellä arvioitiin kuljettajien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista. Lindholm oli valinnastaan äärimmäisen tyytyväinen.

- Helpottunut olo. Tulossa on ensimmäinen Suomen MM-ralli, johon osallistuminen on ollut haaveenani pitkään. Tämä on hieno mahdollisuus, Lindholm muistutti.

Kahden päivän aikana kuljettajia testattiin tiiviisti.

- Kuntotesti oli tuttu, mutta tällä kertaa se tuntui yllättävän rankalta. Kysymykset olivat kiperiä ja eilen keskiviikkona nuottikokeessa käytettävä tie oli todella hieno ja haastava laittaa paperille.

- Tulevaisuuden tähti -titteli tuo meille Suomen MM-ralliin omat haasteensa ja mausteensa. Rallin media-arvo on suuri ja se on minulle kova juttu. Tästä lähdetään seuraavaksi Puolan MM-ralliin hyvillä mielin, Lindholm totesi tyytyväisenä.

Rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailu juontaa juurensa vuoteen 2014, jolloin AKK Sports Oy perusti lupaavia rallikuljettajia kartoittavan projektin vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Aikaisemmat tulevaisuuden tähdet:
- 2014 Teemu Suninen
- 2015 Jari Huttunen
- 2016 Juuso Nordgren
- 2017 Emil Lindholm
 
     
 
Sebateamin kotisivut on toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi