Sebateam in English Sebateamin kotisivut Suomeksi  
NaviLeft Tuoreimmat uutisemme Sebastian Lindholm Emil Lindholm Axel Lindholm Kilpailukalustomme Parhaimmat rallikuvamme TV-tuotantoamme Elämykselliset asiakastilaisuutemme Kumppaneitamme Ota yhteyttä ja kannusta meitä NaviRight
TableTop
 
Tuoreimmat uutisemme
 
15.6.2017 - Emil Lindholm on Tulevaisuuden tähti 2017

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpailevien nuorten kuljettajien tavoitteleman Tulevaisuuden Tähti -palkinnon voitti tänään Vierumäellä toisen polven autourheilija Emil Lindholm, 20. Lindholm sai voitostaan täydellisen ajopaketin Suomen MM-osakilpailuun Neste Ralliin JWRC-luokan Ford Fiesta R2T -autolla. Lindholmin kartanlukijana rallissa toimii kokenut Tomi Tuominen.

Tulevaisuuden tähti -kilpailuun osallistuneen nuoren tuli ajaa luokassa SM3 ja olla iältään syntynyt 1.1.1992 tai sitä myöhemmin eli enintään 25-vuotias tämän vuoden aikana. Nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat luokkansa SM-pisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsuttiin erilliseen valintatilaisuuteen Vierumäelle.

Kauden aikana annettujen ajonäyttöjen ohella lisäksi Vierumäellä arvioitiin kuljettajien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista. Lindholm oli valinnastaan äärimmäisen tyytyväinen.

- Helpottunut olo. Tulossa on ensimmäinen Suomen MM-ralli, johon osallistuminen on ollut haaveenani pitkään. Tämä on hieno mahdollisuus, Lindholm muistutti.

Kahden päivän aikana kuljettajia testattiin tiiviisti.

- Kuntotesti oli tuttu, mutta tällä kertaa se tuntui yllättävän rankalta. Kysymykset olivat kiperiä ja eilen keskiviikkona nuottikokeessa käytettävä tie oli todella hieno ja haastava laittaa paperille.

- Tulevaisuuden tähti -titteli tuo meille Suomen MM-ralliin omat haasteensa ja mausteensa. Rallin media-arvo on suuri ja se on minulle kova juttu. Tästä lähdetään seuraavaksi Puolan MM-ralliin hyvillä mielin, Lindholm totesi tyytyväisenä.

Rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailu juontaa juurensa vuoteen 2014, jolloin AKK Sports Oy perusti lupaavia rallikuljettajia kartoittavan projektin vauhdittaakseen nuorten lahjakkuuksien tietä kohti kansainvälistä läpimurtoa ja maailman huippua.

Aikaisemmat tulevaisuuden tähdet:
- 2014 Teemu Suninen
- 2015 Jari Huttunen
- 2016 Juuso Nordgren
- 2017 Emil Lindholm

Seuraavaksi Puolan MM-ralli

Seuraava etappi odottaa jo kahden viikon päässä, kun Lindholm starttaa yhdessä Tomi Tuomisen kanssa JWRC Ford Fiestalla Puolan MM-ralliin. Kysymyksessä on Emilille ensimmäinen MM-ralli MM-luokan kalustolla.

- Ajoin pari vuotta sitten Saksan MM-rallin yhteydessä kansallisessa luokassa kisaa. Puola on minulle ensimmäinen todellinen MM-kisa ja kauden ensimmäinen soraralli. Odotan kisaa innolla ja osallistuminen on minulle iso juttu, Lindholm toteaa tyytyväisenä.

Lindholm ajaa rallissa JWRC-luokan etuvetoisella Ford Fiesta R2T-autolla, joita rallissa huoltaa ja ylläpitää M-Sport.

- Kysymyksessä on M-Sportin konsepti. Autot ovat samanlaisia ja niiden säätömahdollisuuksia on rajattu. Puolassa on nopeat soratiet, jotka edellisinä vuosina kuluivat nopeasti huonoon kuntoon. Tänä vuonna reitille starttaa 49 autokuntaa, joten toivoa on että tiet pysyisivät tänä vuonna paremmassa kunnossa.

Mustat viikonloput ADAC GT Masters kilpailuissa

Saksan ADAC GT Masters mestaruussarjassakin urakoiva Lindholm ja hänen 17-vuotias ajajapari, saksalainen Johathan Judek kärsivät kaksi sysimustaa viikonloppua kun toukokuussa Saksan Lausitzringillä he jäivät kauas pistesijoista ja kesäkuussa Itävallan Red Bull Ringillä ajetussa kilpailussa kärsivät kahdesta moottoririkosta.

Lindholm myönsi, että autokunnan vauhti on ollut aika-ajosta lähtien kateissa.

- Vuosi sitten samoilla radoille olimme kilpailukykyisiä, mutta emme enää tänä vuonna. Lausitzringillä Jonathan (Judek) jäi ensimmäisessä aika-ajossa kaksi sekuntia kärjelle ja se oli samalla myös ero ensimmäisen ja viimeisen välillä. En tiedä, mihin vauhtimme on kadonnut. Olimme kärkeen verrattuna reilut puoli sekuntia kierroksella hitaampia kuin vuosi sitten.

- Itävallassa emme ennen kilpailua päässeet ajamaan yhtään kierrosta kun niin auton pää- kuin varamoottori hajosi heti alkuunsa. Sunnuntaille saimme täysin uuden koneen, joka kestikin maaliin asti. Kuitenkaan Takarivistä ilman minkäänlaisia säätöjä oli kuitenkin mahdotonta ajaa muiden kanssa kilpaa.

ADAC GT Masters -ratasarja jatkuu 21.-23. päivä heinäkuuta Zandvoortissa Hollannissa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän kilpailuviikonloppua ja 14 mestaruusosakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Hockenheimin moottoriradalle Saksaan.

Tuloksia; ADAC GT Masters, Red Bull Ring, 10.6.2017 lauantai:
1. Jules Gounon (FRA) - Daniel Keilwitz (GER) Corvette C7 GT3 1:16:40,978
2. Sven Barth (GER) - Maximillan Häckländer (GER) Corvette C7 GT3 + 0,861
3. Ricky Collard (GBR) - Philipp Eng (AUT) BMW M6 GT3 + 1,386
---
kesk. Emil Lindholm (FIN) - Jonathan Judek (GER) Lamborghini Huracan GT3

Tuloksia; ADAC GT Masters, Red Bull Ring, 11.6.2017 sunnuntai:
1. Rolf Ineichen (SUI) - Christian Engelhart (GER) Lamborghini Huracan GT3
2. Lucas Auer (AUT) - Sebastian Asch (GER) Mercedes-AMG GT3 + 0,755
3. Jules Gounon (FRA) - Daniel Keilwitz (GER) Corvette C7 GT3
---
24. Emil Lindholm (FIN) - Jonathan Judek (GER) Lamborghini Huracan GT3 + 1 kierros

Tuloksia; ADAC GT Masters, Lausitzring, 20.5.2017 lauantai:
1. Robert Renauer (GER) - Sven Müller (GER) Porsche 911 GT3 R 1:02:04,066
2. Luca Stolz (GER) - Luca Ludwig (GER) Mercedes-AMG GT3 + 1,535
3. Ezequiel Perez Companc (ARG) - Mirko Bortolotti (ITA) Lamborghini Huracan GT3 + 11,351
---
23. Emil Lindholm (FIN) - Jonathan Judek (GER) Lamborghini Huracan GT3 + 1 kierros

Tuloksia; ADAC GT Masters, Lausitzring, 21.5.2017 sunnuntai:
1. Ezequiel Perez Companc (ARG) - Mirko Bortolotti (ITA) Lamborghini Huracan GT3 1:02:48,877
2. Connor De Phillippi (USA) - Christopher Mies (GER) Audi R8 LMS + 1,458
3. Rolf Ineichen (SUI) - Christian Engelhart (GER) Lamborghini Huracan GT3 + 12,647
---
21. Emil Lindholm (FIN) - Jonathan Judek (GER) Lamborghini Huracan GT3 + 1 kierros
 
     
 
Sebateamin kotisivut on toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi